Milieu

Argan olie wordt traditioneel geproduceerd door vrouwen in Marokko. Voor veel van deze vrouwen geeft het werken in de Argan olie productie een onafhankelijk inkomen, waardoor ze een zekere mate van zelfstandigheid krijgen in een anders door mannen gedomineerde maatschappij. Onze leverancier van pure Argan olie is toegewijd aan het betalen van eerlijke prijzen en de ontwikkeling van betrouwbare, lange-termijn relaties met de boeren in Marokko.

Naast dat Argan olie zorgt voor een betrouwbaar inkomen, zorgt deze ook voor de toekomst van de Argan boom (ARgania Spinosa L.), een zeldzame, inheemse boom in Marokko, welke al miljoenen jaren bestaat. De Arganerie, de belangrijkste Argan boom groei-regio, wordt erkend door de UNESCO als een biologisch reservaat sinds 1999. De productie van Argan olie helpt te zorge ndat de Argan bomen worden verzorgd en beschermd, in plaats van dat ze gebruikt worden als brandhout of ruimte moeten maken voor het houden van vee.

Argan Bomen fungeren als een natuurlijke barrière van de noordelijke uitbreiding van de Sahara. Ze helpen in de strijd tegen de klimaatverandering en zorgen voor het behoudt van de biodiversiteit.