Gezondheid

VERMINDERT HET CHOLESTEROLGEHALTE
Aanwezigheid van oliezuur en sterolen in Argan olie maakt het zeer effectief in het verminderen van cholesterol, limitize en het onderhouden hiervan.

HELPT IMMUNISATIE
De natuurlijke verbinding van zuren aanwezig in Argan olie wordt omgezet in 3 verschillende soorten prostaglandinen. Deze prostaglandinen helpen de immunisatie en anti-inflammatoire functies.

VERSTERKT HARTGEZONDHEID
Hoge aanwezigheid van natuurlijke vitamine E en antioxidanten in Arganolie vertragen het verouderingsproces, reguleren de hart werking en beschermt het cardiovasculaire systeem.

ANTI-KANKER
Volgens recent wetenschappelijk onderzoek zijn de van nature hoge niveaus van vitamine E, essentiële vetzuren (Omega 3 vetzuren, Omega 9s) en plantensterolen in argaanolie in tegenstelling tot andere oliën, zeer effectief in het voorkomen van diverse typen tumoren.

HELPT DE SPIJSVERTERING
Het is een wetenschappelijk feit dat Argan olie de spijsvertering helpt door middel van een concentratie van verteringsenzymen pepsine.

BESCHERMT TEGEN ARTHRITIS
Arganolie is zeer nuttig tegen artritis waarin gewrichten van het lichaam beschadigen op verschillende manieren. Het vertraagt het degeneratieve processen gaande in de lange botten van het lichaam.

HELPT TEGEN REUMATSICHE AANDOENINGEN
Arganolie is ook nuttig bij reumatische ziektes. Reumatische koorts kan het hart, de huid, de gewrichten en de hersenen beschadigen.

HELPT TEGEN HUIDPROBLEMEN
Arganolie heeft een ontstekingsremmende eigenschap. Dat laatste maakt het zeer goed en effectief tegen acne, waterpokken en psoriasis.

NATUURLIJK AFRODISIACUM
Argan olie wordt ook geacht Aphrodisiac zijn. Het verhoogt seksueel verlangen en  vermogen van een persoon.

ANTI-VEROUDERING
Arganolie is het meest populair als anti-verouderingsmiddel. Het voorkomt afbraak van de spieren, een natuurlijk proces als gevolg van ouderdom.

HELPT TEGEN OVERGEWICHT
Argan olie kan het gemakkelijker maken om gecontroleerd gewicht te verliezen vanwege de hoge voedingswaarde.